Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Osana Green Care palveluita Sampolan tila tarjoaa sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Koulutetut ohjaajamme auttavat ja opastavat sinua löytämään oikean palvelun juuri sinun tarpeillesi! 

Lue alta tarkemmin mitä sosiaalipedagoginen hevostoiminta on, kenelle se soveltuu ja mitä sillä voidaan saavuttaa.

Mitä sosiaalipedagoginen hevostoiminta on?

Talliyhteisössä tapahtuvaa ohjattua toimintaa hevosten parissa

Toimintamme peruselementtejä ovat yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja elämyksellisyys. 

Lähtökohtana on ihmisen ja eläimen vuorovaikutus, joka sopii kaiken ikäisille ja kokoisille ihmisille elämäntilanteesta riippumatta. Tavoitteena on lisätä ihmisen hyvinvointia eläinten ja ympäristön avulla. Eläimen ja ihmisen välinen vuorovaikutus vahvistaa mm. tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa. Olipa kyseessä kehitysvamma, työuupumus, tarkkaavaisuuden häiriö tai masennus - eläinten voimaannuttava vaikutus nostaa jokaisen elämänlaatua.

Mitä sosiaalipedagogisellan hevostoiminnalla saavutetaan?

Edistää hyvinvointia ja sosiaalista kasvua

Toiminnalla pyritään ennaltaehkäisemään syrjäytymistä sekä edistämään hyvinvointia ja sosiaalista kasvua. 

Toiminta perustuu vuorovaikutukseen sekä asiakkaan osallisuuteen ja asioiden oivaltamiseen oman kokemuksen kautta. Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen ja tallilla päivittäin toistuvat rutiinit auttavat huomaamaan asioita, joista oma hyvinvointi koostuu.

Kenelle sosiaalipedagoginen hevostoiminta sopii?

Toiminnan kohderyhmiä ovat kaikki ikäryhmät alle kouluikäisistä ikäihmisiin

Sampolan tilalla tarjoamme sosiaalipedagogista hevostoimintaa esimerkiksi lapsille ja nuorille, kehitysvammaisille, ikäihmisille, maahanmuuttajille ja kuntoutujille.

Hevostoiminnan tavoitteet ja sisältö suunnitellaan jokaisen asiakkaan kanssa yksilöllisesti ennen toiminnan aloittamista.   

Tavoitteita voivat olla esimerkiksi sosiaalisten taitojen sekä itseluottamuksen ja itsetuntemuksen kehittyminen. Toiminnalla voidaan parantaa myös keskittymiskykyä, tunnetiloja ja vuorovaikutustaitoja.

Tutustu ohjaajiin ja kysy lisää!