Mitä tarjoamme

Green Care palvelut

Haluamme edistää hyvinvointia ja sosiaalista kasvua. Green Care palveluihin kuuluvat eläinavusteinen toiminta, sosiaalipedagoginen hevostoiminta sekä terapiaponipalvelut. 

Kaikki palvelut sopivat vauvasta vaariin ja jokainen palvelukokonaisuus suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Palvelusta vastaavat koulutetut sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajat.

Eläinavusteinen toiminta

Sopii erityisesti kehitysvamma-asiakkaille, mielenterveyskuntoutujille, tai lastensuojelun asiakkaille.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Kehittää mm. sosiaalisia taitoja ja itseluottamusta. Toiminnalla voidaan parantaa keskittymiskykyä, tunnetiloja ja vuorovaikutustaitoja.

Terapiaponi

Moona on virallinen terapiaponi ja vierailee usein vanhainkodeissa ja palvelutaloissa.

Eläinavusteinen toiminta

Eläinavusteinen toiminta on ihmisen ja eläimen vuorovaikutusta. Toiminnan kohderyhmiä ovat kaikki ikäryhmät alle kouluikäisistä ikäihmisiin. Voimme toteuttaa yksilö- ja ryhmä ohjausta mm. mielenterveyskuntoutujille, lastensuojelun asiakkaille, asumispalveluyksikön porukalle.

Meillä käy viikottain vakituisia, toiminnastaan nauttivia kehitysvamma-asiakkaita. Tilalla on käytössä invataksi, joten taksikyydit saadaan järjestettyä tilan toimesta. Saattajaa ei välttämättä tarvita asumisyksikön puolesta mukaan, sillä meillä on resurssit ottaa vastaan myös pyörätuoliasiakkaat ilman ohjaajaa.

Eläinavusteinen toiminta kestää yleensä kerrallaan noin tunnin. Toimintaan valitaan aina yksilöllisesti asiakkaalle sopivin eläin. Käytössä on kaksi hevosta ja kaksi ponia, lampaita, kanoja ja kani. Hevosilla ja poneilla voidaan käydä kärryajelulla. Liikuntarajoitteiset saadaan avustettua kyytiin. 


Kehitysvammaisten päiväleirit

Kehitysvammaisten päiväleirejä järjestetään kerran kuussa. Leiripäivän pituus on klo 10-13. Ohjelmassa on pienryhmissä tilan eläinten hoitoa, ponikärryajelua ja muuta puuhaa. Leirillä tarjoillaan välipala. 

Leirillä vetäjinä kaksi sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajaa, joilla pitkä työkokemus kehitysvammaisten parissa. Saattajaa ei välttämättä tarvita asumisyksikön puolesta mukaan. Tilat ovat esteettömät myös pyörätuoliasiakkaat ovat tervetulleita!

Jokaisella osallistujalla oltava tapaturmavakuutus, sekä säänmukainen varustus.

Hinta 75€/ hlö. Lisätietoja s-postitse sampolantila@gmail.com

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Hevostoiminnan tavoitteet ja sisältö suunnitellaan jokaisen asiakkaan kanssa yksilöllisesti ennen toiminnan aloittamista. Tavoitteita voivat olla esimerkiksi sosiaalisten taitojen sekä itseluottamuksen ja itsetuntemuksen kehittyminen. Toiminnalla voidaan parantaa myös keskittymiskykyä, tunnetiloja ja vuorovaikutustaitoja.

Toiminta perustuu vuorovaikutukseen sekä asiakkaan osallisuuteen ja asioiden oivaltamiseen oman kokemuksen kautta. Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen ja tallilla päivittäin toistuvat rutiinit auttavat huomaamaan asioita, joista oma hyvinvointi koostuu.

Hevostoiminnassa pääset mukaan tallitöihin omien kykyjesi mukaan. 

Lue täältä tarkemmin mitä sosiaalipedagoginen hevostoiminta on, kenelle se soveltuu ja mitä sillä voidaan saavuttaa. 


Terapiaponi

Tilaa ponivierailut kauttamme päiväkotiin, vanhainkotiin, yleisötapahtumaan tai kotisynttäreille!

Tarjoamme ystäväeläinvierailuja koulutetun Moona-ponin kanssa. Moona on kokenut konkari, joka on tehnyt paljon vierailuja hoivakodeissa. Moona osaa toimia myös sisätiloissa ja jopa hissillä kulkeminen onnistuu.

Vierailut piristävät vanhainkodissa asukkaiden arkea ja tuovat palan maaseutua niiden luo, ketkä eivät pääse sitä muuten kokemaan. Vierailu sisätiloissa kestää tunnin ja tämän jälkeen on mahdollisuus jatkaa vierailua ulkotiloissa. Halukkailla on mahdollisuus kärryajeluun ja myös liikuntarajoitteiset autetaan kyytiin.